<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5827499756923118317\x26blogName\x3dZile+Fericite\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://zilefericite.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dro\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zilefericite.blogspot.com/\x26vt\x3d-8601801031219138377', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Fum

Imi aprind o tigara pe balcon. Deschid pachetul ... si scot penultima tigara. Scapar un foc .. cu ajutorul unui chibrit. Aprind tigara .. si trag cu sete! A mai trecut o zi. Mai trag un fum si il inghit, scotand aburi grosi pe nas. Ce cald e fumul ... Incet, incet imi ajunge in ochi .. si acestia se impaienjenesc ... se umezesc .. scap o lacrima. Ma sterg rapid .. si ma aplec pe balcon. Ce linieste e seara ... doar un caine si doua alarme mai deranjeaza linistea deplina. Mai trag un fum ... inspir adanc si ... scot un nor .. des, ... care se sparge la intalnirea cu briza serii. Ce creatura efemera ...! Imi vine in gand un zambet complicat ... inghit in sec .. si apoi tusesc ... tusesc ... tusesc. Fumul imi intra in ochi ... iar eu zambesc .. amar ... sper ca nu l-am dezamagit. Mai trag un fum .. lung ... pe care il tin in mine. Incerc sa scot un rotocol. Nimic .. o creatura .. malformata ... groasa ... cenusie ... Tusesc din nou. Zambesc amar ... jalnic ... nici macar un rotocol nu mai pot face. Inghit in sec ... apoi incerc din nou. Un fum adanc ... si .. o plasmuire ovala ...imperfecta, frumoasa, pura ... gri se ridica in aer. Un rotocol ... amestec de fum cu aer, zamislit in plamani, oprit in gat,adunat cu aer ... si apoi din adancul meu .. rotunjit. O forma imperfecta ... se ridica pe geam ... in timp ce o alarma porneste din nou. Oare .. rotocolul respectiv .. are si suflet fiind izvorat din mine. O briza .. rece .. in schimb il sfarma ... in intunericul serii. Il observ cum se pierde in zare ... spart de unda racoroasa. Ma trece un fior dar este din exterior. Ce buna e putina racoare .. dupa o zi,asa de calda. E abia Mai .. dar azi a fost deosebit de cald.

Scumez tigara si mai trag un fum. Cum poate un zambet fi complicat ... ma intreb .. poate fi trist, vesel .. plin de amaraciune , dulce acrisor .. dar complicat!

Mai pun putin lapte in cana .. si scot ultima tigara .. din pachet. Fumez cu sete ... sunt inca nelinistit. Oare ... la fiecare fum ... zamislit in corpul meu ... o parte din suflet se pierde cu el ??!! sau e ceva lipsit de viata ... o plasmuire din tutun aprins ... cu aer ... impins de plamani prin narile mele groase. E des,de fiecare data altfel,ca o matase fina ... intinsa in aer, cusuta in alb.
Scrumez din nou peste balcon ... ca un marlan de prima mana, dar nu ma deranjeaza.





Mai trag un fum .. si ma innec. O sting pe jumate si o arunc pe geam. De maine nu ar trebui sa mai fumez !!!

Poti lasa un comentariu sau salva acest post pe del.icio.us folosind link-urile de mai jos.
Comentariu | Salveaza | Go to end